VEGAN BURGER MET CHAMPIGNON EN SPINAZIE

Geplaatst op maandag 01 april 2024 @ 18:05 , 306 keer bekeken

 VEGAN BURGER MET CHAMPIGNON EN SPINAZIE

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 burgers
1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)
250 gram champignons
1 ui
3 teentjes knoflook
3 handjes spinazie
30 zwarte olijven
6 eetlepels tarwebloem
2 eetlepels gedroogde tijm
Zwarte peper
Vegan paneermeel (in het goedkoopste paneermeel in de supermarkt zit meestal geen ei)

En zo maak je ze
1. Was de champignons en snijd ze in heel kleine stukjes. Snijd ook de ui en de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak net zo lang door tot die geslonken is.


2. Giet de linzen af en doe ze in een grote kom. Prak de linzen fijn met een vork; als er wat heel blijven, is dat niet erg. Doe de gebakken groenten bij de linzen. Snijd de olijven in kleine stukjes en voeg die ook toe. Roer alles door elkaar.


3. Voeg de bloem, tijm en flink wat zwarte peper toe. Kneed het mengsel goed en vorm er dan zes burgers van (pro tip: even op de vorm van je broodje letten. Ik maakte een rechthoekige burger, woehoe).


4. Doe wat paneermeel in een diep bord en leg de burgers hier om de beurt aan beide kanten in. Zorg dat er genoeg paneermeel op zit! (Overigens kun je het er ook ‘overheen strooien’ en er lichtjes in drukken.) Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in hooguit tien minuten aan beide kanten goudbruin. (Meerdere keren draaien.) Serveer ze op een broodje met sla, tomaat en eventueel ui, augurk, saus etc.

Eet smakelijk!


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: