Havermouttaart met Abrikozen-Cheesecake

Geplaatst op zondag 02 januari 2022 @ 19:42 , 86 keer bekeken

Havermouttaart met Abrikozen-Cheesecake
  

Voorbereiden:
40 min

Baktijd:
50 min


Elektrisch 175° / Hetelucht 160°

Ingrediënten
Bakgerei
1 pak Koopmans Appeltaart
175 g boter
4 eieren
500 g roomkaas
100 g suiker
2 el Koopmans Maizena
1-2 blikken abrikozen (halve)
1 handje havermout
Springvorm Ø24 cm
Mixer met garden
Direct in je mandje bij:

Bereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Vet de springvorm in met boter of een bakspray.
Roer 150 g boter zacht in een beslagkom en klop 1 ei los in een bakje.
Doe 1/3 van het ei in de beslagkom samen met de mix.
Mix dit tot een grof kruimelig havermoutdeeg met een mixer met garden.
Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Doe 1/3 van het taartdeeg in de springvorm en bedek daar de bodem mee, bedek daarna met 1/3 deel de randen.
Zet de springvorm in de koelkast en laat de abrikozen uitlekken in een zeef of vergiet.
Maak de cheesecake vulling door 500 g roomkaas, 100 g suiker, 3 eieren en 2 el maizena te mengen met de mixer.
Schenk de cheesecake vulling op de bodem van de havermouttaart en bedek de cheescakevulling helemaal met abrikozen (bolle kant naar boven).
Bedek het met het resterende kruimeldeeg.
Bak de havermouttaart met cheesecakevulling in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
Laat de Havermouttaart met cheesecakevulling ongeveer een uur afkoelen in de vorm.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: